Društvena odgovornost i sponzorstva

Društvena odgovornost i sponzorstva

Podrška sportskom udruženju gluhih "Mladost" Sarajevo

29/01/2011

Energopetrol je dao svoju podršku Sportskom udruženju gluhih „Mladost“ Sarajevo povodom učešća gluhih sportista na Međunarodnm turniru u Mariboru, Republika Slovenija.

 

 

 

Energopetrol u akciji: "Beskrajna dinamika"

08/01/2011

„Beskrajna dinamika“ je slogan pod kojim smo podržali Madstyle Team, a koji je osnovan sa ciljem popularizacije i omasovljenja extremnih sportova u našoj zemlji.
 „WSD Sarajevo „10/11” je održan 8. Januara 2011. na svjetski dan snowboarda zajedno sa još 10 država širom svijeta (Francuska, Austrija, Norveška, SAD, Australija...) koje kao i Bosna i Hercegovina imaju čast da organizuju ovaj događaj. Ovom prilikom prestižni Britanski sportski magazin „Red Bulletin” za ovaj vid sporta radit će članak o najavi eventa „WSD Sarajevo „10/11” i Madstyle Team-u.

WSD Sarajevo „10/11 je održan na trgu ispred BBI centra, gdje su bili postavljeni elementi (sprave) za extremne akrobacije. Pored naših snowbordera i freestyle skijaša ovaj event su uveličali i partneri iz Slovenije i Hrvatske iz cluba 1080°, kao i evropski Snowboard Team.

 

Donacija Kantonalnoj javnoj ustanovi „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“  Sarajevo

31/12/2010

Uprava Energopetrola d.d. Sarajevo je povodom novogodišnjih praznika donijela odluku o donaciji Kantonalnoj javnoj ustanovi „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“  s ciljem da obraduju djecu u danima kada je radost djece najveća nagrada. Vrijednost donacije je 1.000 KM

 

 

Donacija udruženju Pokret majke Srebrenice i Žepa

07/07/2009

Uprava Energopetrola je odobrila donaciju od 2.000 KM u gorivu Udruženju Pokret „Majke enklave Srebrenica i Žepa“.

Cilj donacije je da se ovom udruženju omogući i olakša nastavak aktivnosti koje se odnose na međusobnu ispomoć, obilazak žrtava genocida, posjete stratišta i zajedničkih grobnica i dr.

 

 

Donacija za transplantaciju srca za Adisa Junuzovića

23/12/2009

Energopetrol d.d. Sarajevo se pridružio akciji pomoći za Adisa Junuzovića u iznosu od 4.000 KM kome je potrebno uradit transplantaciju srca na klinici u Austriji. Troškovi opearacije, obezbjeđenje organa za transplantaciju te troškovi bolnice iznose 200.000 EUR-a. Liječnici koji trebaju uraditi operaciju su obećali da će svoje usluge dati besplatno. Nadamo se da ćemo svojim skromnim doprinosom pomoći da se sačuva ovaj mladi život.

 

Donacija Centru „Vladimir Nazor“

23/12/2009

Uprava Energopetrola je donijela odluku o donaciji u iznosu od 2.000 KM za Centru „Vladimir Nazor“ kako obogatili sadržaj tokom novogodišnjih praznika

Centar za obrazovanje, vaspitanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize „Vladimir Nazor“ osnovan je 1968. godine kao specijalna osnovna škola za lako mentalno retardiranu djecu. Danas je to Kantonalna javna ustanova u kojoj se oraganizuju i realizuju različiti oblici edukacije, rehabilitacije,socijalizacije i radnog osposobljavanja mentalno retardirane djece sa podrucja Kantona Sarajevo.

Ove školske godine u Centru ima 170 učenika i štićenika od kojih 78 lahko mentalno retardiranih, 60 umjereno i teža mentalno retardiranih, 5 djece sa autizmom i 27 oboljelih od cerebralne paralize. Na edukaciji i rehabilitaciji  radi 40 strucnjaka različitih profila te sedmero administrativno-tehničkog osoblja. Cjelokupan proces edukacije i rehabilitacijerealizuje se u posebno opremljenimkabinetima koji pružaju mogućnost primjene najsavremenijihmetoda sadržaja i rada zbog cega se ova ustanova svrstava medu vodece u Evropi.

 

Donacija polovne računarske opreme

12/12/2009

Energopetrol je odlučio da dio korištene računarske opreme donira osnovnoj školi Babino u Zenici.
Oprema se sastoji od 15-tak  računara, dva printera i jedan kopir aparat. Služba za informatiku Energopetrola je računare povezala u mrežu i stavila ih u funkciju