Maloprodaja

Segment poslovanja Maloprodaja Energopetrola upravlja mrežom od 54 benzinske stanice širom Bosne i Hercegovine. Zajedno sa mrežom benzinskih stanica Holdine, čini najveću mrežu ove vrste u zemlji. Energopetrol kontinuirano razvija svoju prodajnu mrežu kroz kapitalna ulaganja u rekonstrukcije i modernizacije objekata te unapređenje kvaliteta usluga. Uz prodaju motornih goriva, Energopetrol benzinske stanice pružaju mogućnost opskrbe robom široke potrošnje te pružaju dodatne usluge prilagođene zahtjevima i potrebama kupaca.

U 2015. godini je na Energopetrol benzinskim stanicama uveden novi koncept pod nazivom Fresh Corner, čije će se širenje nastaviti i u narednom razdoblju. U jedinstvenom ambijentu Fresh Cornera u ponudi je više vrsta sendviča kao i ukusnih pekarskih proizvoda koji se pripremaju na maloprodajnim mjestima, kako bi uvijek bili svježi. Tu su i izvrsne kafe za svačiji ukus, čajevi i drugi vrhunski proizvodi.

U skladu sa stalnim unapređenjima i širenju palete usluga na benzinskim stanicama, Energopetrol stanice pružaju i dodatne usluge prilagođene zahtjevima i potrebama kupaca kao što su autopraonice, a ponuda se redovno proširuje te se provode programi vjernosti putem kojih kupci mogu doći do visokokvalitetnih artikala po značajno povoljnijim cijenama.