Zašto raditi u Energopetrolu?

ZAŠTO RADITI U ENERGOPETROLU?

Stabilnost, zajednica i karijera za osobe svih generacija i profila
Spoznaja da upravo ljudi čine temelje na kojima je izgrađeno poslovanje INA Grupe uveliko utječe na naše poslovno ponašanje, organizacijsku strukturu, upravljanje i sve povezane procese. U Energopetrolu rade stručnjaci različitih generacija, interesa i profila, angažirani na značajnim domaćim i međunarodnim projektima. Maloprodajnu mrežu INA Grupe u Bosni i Hercegovini čini preko 100 Energopetrol i INA benzinskih stanica na kojima zapošljavamo preko 900 kolega i kolegica. Upravo ova raznolikost donosi nam širok spektar znanja i iskustva u svakodnevni rad, koji se timskim radom pretvara u inovativna rješenja u skladu s vodećim svjetskim praksama te nam osigurava konkurentsku prednost i poslovni uspjeh u dinamičnim uvjetima na tržištima na kojima poslujemo. Sve je uočljiviji trend u kojem mlađe kolege sve brže postaju samostalni u radu i preuzimaju odgovornost nad ključnim projektima u našoj kompaniji – ne samo zbog svoje angažiranosti, već i zbog zavidne razine vodstva i mentorstva od strane starijih kolega. Bez obzira na to ko smo, gdje i šta radimo, glavni cilj nam je svima jednak – biti prvi izbor naših kupaca, naših radnika i naših partnera.
 
Zdravlje, sigurnost i dobrobit su nam u fokusu
Svjesni smo da je svako od nas više od zaposlenika i da u životu zauzimamo različite uloge. Kontinuirano vodimo brigu o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radnom mjestu – međusobno pazimo, štitimo i promičemo zdravlje. Posebnu pažnju poklanjamo razvijanju svijesti o temama iz područja zdravog života općenito, tj. cjelovite dobrobiti. Na internim platformama uvijek su nam dostupni brojni sadržaji poput novosti, savjeta, preporuka i članaka i zajedničkih aktivnosti za zdravi život, upravljanje stresom te za ravnotežu privatnog i poslovnog života. Dodatnu podršku u postizanju životne ravnoteže pružaju nam fleksibilni oblici rada zahvaljujući kojima možemo prilagoditi svoje radno vrijeme ili mjesto rada svojim potrebama.

Fleksibilni oblici rada
Fleksibilni oblici rada vrlo su važan i neizostavan dio današnjeg modernog poslovanja i sve više kompanija fleksibilnost prepoznaje i prihvaća kao alat za podršku radnicima u postizanju bolje ravnoteže između privatnog i poslovnog života, uz istovremeno pozitivan učinak na njihovo zdravlje i poslovni učinak u smislu povećanja produktivnosti, motiviranosti, zadovoljstva i uključenosti. Upravo iz tog razloga Energopetrol svojim zaposlenicima nudi pogodnosti korištenja fleksibilnih oblika rada i to mogućnost korištenja kliznog radnog vremena ili rad s neke druge lokacije do četiri puta mjesečno.
 
Otvorenom razmjenom informacija i znanja pokrećemo našu inovaciju
Osim značajnih postignuća u prodaji nafte i naftnih derivata, imamo i bogato naslijeđe i kulturu internog dijeljenja znanja i iskustva među kolegama. Naše interne platforme služe kao jedinstveno mjesto pristupa informacijama i kompanijskom znanju – od pretplata na stručne časopise, online platforme za čitanje knjiga, do stručnih i poslovnih edukacija i treninga. Sustavnim pristupom razmjeni znanja, podrškom internih trenera te modernim metodama učenja i prijenosa znanja, prilike za osobni rast i razvoj u našoj kompaniji postaju još dostupnije svima. Znanje je moć, ali samo ako se dijeli s drugima! Upravo nam to omogućava sagledavanje poslovnih izazova iz druge perspektive – novih tehnologija i novih načina rada i pronalaske inovativnih rješenja u svakodnevnom radu.
 
Interna škola znanja
Edukacije koje se provode u okviru Interne škole znanja prije svega imaju za cilj razvoj kompetencija (znanja, vještina) radnika koje će mu omogućiti da postiže izvanredne radne rezultate. U sklopu Interne škole znanja dijelimo znanje i pomažemo jedni drugima da rastemo skupa.
 
Aktivni smo pokretači promjena u zajednici
Predani smo održivom razvoju, zaštiti okoliša i brizi za zajednicu i za buduće generacije. Klub volontera Energopetrola je osnovan 2018. godine i zamišljen je kao a platforma koja ima za cilj okupljanje i angažovanje zaposlenika na socijalno odgovornim projektima i aktivnostima u široj zajednici u kojoj kompanije djeluju. Od 2018 proveli smo raznovrsne akcije – od ekoloških akcija čišćenja, ekoloških akcija sadnje, akcija prikupljanja igračaka i slatkiša za djecu u stanju socijalne potrebe do prikupljanja donacija za azile za pse. Aktivno pružamo potporu aktivnostima i projektima koji pridonose očuvanju okoliša i boljitku lokalnih zajednica. Organizovali smo akcije doniranja krvi, krečili školske fiskulturne sale, uređivali vrtove, te gradili povezanost i povjerenje sa lokalnim i regionalnim zajednicama u kojima kompanija ima poslovne aktivnosti. Jedan od važnih ciljeva nam je širiti i svijest o važnosti i biti ambasadori održivog razvoja i zaštite okoliša jer već znamo – zajedno je lakše. 

Znamo tko je najvažniji
Svakodnevno prepoznajemo predani rad i individualni doprinos svakoga ponaosob rezultatima kompanije. U posebno svečanom ozračju krajem godine, dodjeljujemo posebne nagrade i priznanja najboljima među nama. Najprestižnija interna nagrada je za kolege koji su ambasadori vrijednosti kompanije, posebna po tome što sami radnici nominiraju i odabiru svoje kolege za koje vjeruju da su zaslužili vrijedno priznanje.

Nagradi kolegu/icu
Projekat priznavanja i nagrađivanja naših kolega kroz program “Nagradi kolegu/kolegicu” dio je pozitivne HR prakse Energopetrola od 2017.godine. Specifičnost ovog programa je u tome što zaposlenici sami nominiraju svoje kolegice i kolege za koje smatraju da svojim ponašanjem mogu biti primjer ostalima te zaslužuju javno priznanje i nagradu u jednoj od sljedećih kategorija: Najkolega/ica i Srdačan osmijeh. Nagrada Srdačan osmijeh namijenjena je isključivo našim radnicima na maloprodajnim mjestima.